EDZÉSMóDSZER

Egy új rendszer, ami edzi a reakciód. Tanítsd meg az érzékeid, javítsd a reakcióképességed, fokozd a teljesítményt, égesd a legtöbb kalóriát és csökkentsd a sérülések kockázatát. Ez a funkcionális edzés következő evolúciós lépcsőfoka.

A Reaxing az első a világon, amely a „Sudden Dynamic Impulse” (Hirtelen Dinamikus Inger) technológián alapuló képzési módszertant és termékcsaládot fejleszt. A Reaxing tréning az első és egyetlen átfogó módszer a világon, amely az érzékszerveink fokozatos reagálásra való késztetésén alapul, fény, hang, tapintási ingerek és/vagy hirtelen mozgási reakció révén. A folyamatosan változó ingerek gyors reakcióra kényszerítik a sportoló neuromuszkuláris rendszerét. Ez a kiszámíthatatlanság sokkal magasabb szintre emeli az edzésteljesítményt a minőség és a mennyiség tekintetében egyaránt. Ennek következtében a sportteljesítmény mellett javul az anyagcsere-aktivitás, az izomrendszer reagálási képessége, a sérülés utáni rehabilitáció sikeressége, miközben alapvetően csökkenti a sérülések, újrasérülések kockázatát.

A KÜLÖNBSÉG

a hírtelen és kiszámíthatalan impulzusokra való megfelelő reagálás ezidáig nehezen volt edzhető termi körülmények között. A rexing az egyetlen módszertan a világon, amely az érzékeket fejleszti így javítva a teljesítményt.

Az emberi élet folyamatos elidegenedése a természettől, fokozatosan átalakította motoros képességinket. Őseink minden bizonnyal egyenetlen felületeken mozogtak, a környezeti körülményeik változatosak, nehezen kiszámíthatóak voltak. Néhány évvel ezelőtt az edzéseket úgy tervezték, hogy egy-egy izomcsoportra fókuszáltak, hagyományos edzőteremben. A probléma az, hogy a valódi életben és a sportban a testünk soha nem csak egy izomot aktivál. Ez az oka annak, hogy az edzéseket átalakították, a funkcionális tréning hódít teret. Viszont a sport és a valós élet tevékenységei tele vannak váratlan helyzetekkel, kihívásokkal melyeket nehéz volt edzőinknek eddigi eszközkészletükkel, koncepcióikkal modellezni, és megfelelően fejleszteni ezen képességeket. A Reaxing az a megfelelő rendszer, ami fejleszti az érzékeket és javítja a teljesítményt.

Kulcsszavak

A Reaxing három kulcsszava: Hirtelen, Dinamikus, Inger.
Célunk, hogy az érzékeinket fejlesszük a teljesítmény javítása érdekében.

Megérteni mi hiányzik a hagyományos edzésrendszerekből, eléggé szembetűnő: ami hiányzik az a kiszámíthatatlan elem, ami folyamatosan jelen van a mindennapi életünkben és a sportban egyaránt. Ez az oka annak, hogy ezt három kulcsszót választottunk a Reaxing Training alapjainak jobb megértéséhez és a célunk eléréséhez: az érzékszervek (idegrendszer) fejlesztése, integrálása az edzésprogramba a teljesítmény javítása érdekében.

Ez az egyik kulcsszavunk, ami bemutatja a képzési rendszerünkön belüli kiszámíthatatlan hatásokat, ami általában a valós életben és a sportban is jelen van.Ha váratlan akadályba ütközünk gyaloglás során, vagy egy mérkőzés alatt szembekerülünk az ellenfelünkkel, automatikusan reagál a test  ideg-izomrendszerünk segítségével a másodperc tört része alatt. Gondolj most a rendszeres edzésmunkádra: tapasztalhatsz ilyet bármikor tréning közben?

Az élet akárcsak a sport dinamikus. Képzeld el, hogy felemelsz egy 15 kilós gyereket, most képzeld el, hogy felemelsz egy 15 kilós kettlebellt. Egészen más. A gyerek mozog, anélkül, hogy előre szólna mikor és hogyan teszi azt. Ezért óhatatlanul aktiválódnak /tudatos feszítés nélkül/ a mozgáshoz szükséges izmaink. Próbáld ki a különbséget, és győződj meg róla, mennyivel magasabb a neuromuszkuláris aktivitás, mintha csak egy statikus súlyt emelnél.

Nem megjósolható ingerek. Pontosan ez az, amire szükségünk van az érzékeink edzéséhez, a reakcióképesség, a rugalmasság és a neuromuszkuláris képességek javításához. Az egyéni fejlesztési célok szerint a Reaxing Training két különböző típusú ingert ajánl: 1. hang és érzékszervi ingerlés, tudatos és központi idegrendszer által érzékelt és ezáltal létrehozott motoros válaszok generálása / 2. környezeti változások, hirtelen és spontán válaszok generálása (amikor akadályba ütköztünk, testünk akaratlanul reagál az egyensúly fenntartásárának érdekében).

FEJLŐDÉS

Stimuláld a látásod, hogy javuljon a teljesítményed, reakcióidőd, egyensúlyod és periférikus látásod

A látás az egyik fő érzékelési módunk, amelyet testünk egy adott mozgás során használ. Az átmeneti látáskorlátozás (a szem letakarásával vagy villanó fényekkel) a mozdulatainkat is összezavarja. Ezáltal más érzékszervek aktivitása fokozódik és idegrendszer ezeken keresztül oldja meg a feladatot. Saját testünk mozgásérzékelése minden lehetséges módon igyekszik (szomatoszenzoros és vesztibuláris úton) pótolni a vizuális információk hiányát. A Reaxing módszer három nehézségi szintet nyújt az edzésben. Teljes látásmód, teljes vizuális képességgel; a strobo látásmód, speciális szemüvegekkel csökkentve a vizuális képességet; és a zéró látásmód, teljesen eltakarva a szemeket egy speciális szemmaszkkal (ez az elérhető legmagasabb nehézségi szint).

A látás az egyik fő érzékelési módunk, amelyet testünk egy adott mozgás során használ. A teljes látás a legegyszerűbb módja a Reaxing edzésnek, a teljes vizuális képesség megtartásával a mozgás során.

A vizuális képességek átmeneti csökkentése speciális stroboszkóp szemüveg használatával valósul meg. A megfelelő beállítás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy adott időközönként a látását kiiktassa. A Reaxing Training összetettebbé válik, és elősegíti a reaktivitást, valamint a periférikus látást.

Egy speciális szemmaszk viselése lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a teljes gyakorlatot ‘vakon’ végezze. Ez a módszer a legnehezebb szintet eredményezi a zéró látás és a Reaxing-re jellemző hirtelen beavatkozások kombinációjával.

EREDMÉNYEK

Amikor egy képzési módszer mögött egyértelmű logika van, az eredmények jól láthatóak

Már biztosan nem kell hosszasan győzködnünk, hogy megértsd, a Reaxing Traininggel jobb eredményeket érsz majd el, mint a hagyományos edzésekkel. Ez azért van, mert a logika a mi oldalunkon van. Az alapvető tényekből és az ezt igazoló tesztekből határozottan kimutatható, hogy elméleteink és eredményeink megalapozottak. Itt az idő, hogy reagálj!

A megnövekedett neuromuszkuláris aktivitás megnövekedett metabolikus aktivitást is okoz ugyanabban az időintervallumban.

A kiszámíthatatlan impulzusok feldolgozásához és kezeléséhez, valamint a jelentős izomaktiváláshoz szükséges extra agyi aktivitás jobb teljesítményt garantál.

A beavatkozásokra vagy a hirtelen impulzusokra való reagálás javítja a reakcióképességet, ezzel egyidejűleg csökkenti a sérülések kockázatát.

CÉLCSOPORTOK

Testreszabott programjainak köszönhetően a Reaxing Training mindenkinek ajánlott, gyermekektől felnőttekig, kezdőktől a profi élsportolókig

Gyerekek, idősek, profi sportolók és kezdők használhatják a Reaxing módszert rendszeres edzésre vagy sérülés utáni rehabilitációban. A modularitás, a szabályozható intenzitás és az impulzusok száma a Reaxing-módszert minden edzettségi szinthez megfelelővé teszi.

TERÜLETEK

A Reaxing növeli a fitness, wellnesz létesítmények látogatottságát, a vendégek hosszú távú megtartását, így segítve az üzleti célok elérését.

A Reaxing edzés sokoldalú és személyre szabható. Ezeknek köszönhetően könnyen beilleszthető a Fitnesz klubok, sportközpontok és rehab stúdiók kínálatába. Egyes termékek és képzési programok alkalmasak uszodai programokra is, bővítve a wellneszközpontok, valamint a szállodák és üdülőhelyek szolgáltatásait. Az edzések bevezetése különösen hatékony a propriocepciós készségek fejlesztése szempontjából. Ez tökéletes az iskolák speciális testnevelési programjaiban és tevékenységeiben, a gyerekek motoros készségeinek fejlesztésére.